Elektronické bankovnictví v ČR, jeho bezpečnost a komparace zabezpečení internetového bankovnictví u vybraných bank - Culek, Ondřej (2012)
Bakalářská práce sleduje situaci přímého bankovnictví v České republice a jejím cílem je zejména analýza bezpečnosti této oblasti bankovnictví. Věnuje se charakteristice komunikačních kanálů, jednotlivým formám elektronického bankovnictví a jejich možnostem. Hlavní důraz je kladen na rizika a hrozby v této oblasti a především na způsoby zabezpečení jednotlivých forem přímého bankovnictví. Kromě celkového přehledu, který tato práce poskytuje, je zde uvedena komparace bezpečnosti pěti aplikací internetového bankovnictví vybraných českých bank. Ze srovnání vyplývá, že tyto banky jsou velmi dobře zabezpečené.