Úvěrová analýza - Plachý, Daniel (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá úvěrovou analýzou, jejíž důležitost v současnosti roste v důsledku nestability finančních trhů. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem probíhají úvěrové analýzy různých subjektů a pomocí konkrétních metod zanalyzovat situaci vybraného maloobchodního podniku. V obecné části je popsán úvěrový proces se zaměřením na úvěrovou analýzu, tak jak ho podává dostupná literatura. Na základě poznatků z teorie je následně provedená úvěrová analýza, která je obsahem aplikační části. Výsledky jsou v závěru detailně vysvětlené a odůvodněné.