Finančná kríza v USA a vybrané protikrízové opatrenia - Ágošton, Peter (2012)
Predmetom bakalárskej práce "Finančná kríza v USA a vybrané protikrízové opatrenie" je bližšie priblíženie samotných príčin, ktoré viedli v rokoch 2007 a 2008 ku vzniku najväčšej finančnej krízy od 30. rokov 20. storočia. V práci sú tiež načrtnuté riešenie v podobe opatrení vlády USA, centrálnej banky a iných inštitúcií, ktoré boli realizované v priebehu rokov 2008 a 2009. Samotná práca je rozdelená na 3 hlavné kapitoly. Prvá kapitola sa zaoberá definovaním finančnej krízy. Druhá kapitola popisuje hlavné príčiny, ktoré vzniku krízy bezprostredne predchádzali. Tretia kapitola analyzuje vybrané protikrízové opatrenia z pohľadu ich efektívnosti.