Finančná kríza v USA a vybrané protikrízové opatrenia - Ágošton, Peter; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Predmetom bakalárskej práce "Finančná kríza v USA a vybrané protikrízové opatrenie" je bližšie priblíženie samotných príčin, ktoré viedli v rokoch 2007 a 2008 ku vzniku najväčšej finančnej krízy od 30. rokov 20. storočia. V práci sú tiež načrtnuté riešenie v podobe opatrení vlády USA, centrálnej banky a iných inštitúcií, ktoré boli realizované v priebehu rokov 2008 a 2009. Samotná práca je rozdelená na 3 hlavné kapitoly. Prvá kapitola sa zaoberá definovaním finančnej krízy. Druhá kapitola popisuje hlavné príčiny, ktoré vzniku krízy bezprostredne predchádzali. Tretia kapitola analyzuje vybrané protikrízové opatrenia z pohľadu ich efektívnosti.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses