Platby mobilním telefonem ve vyspělých a v rozvojových zemích - Obšivačová, Ivana; Křížek, Tomáš; Baran, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem plateb mobilním telefonem jako součásti služeb přímého bankovnictví. Nejprve jsou stručně popsány jednotlivé produkty přímého bankovnictví, které banky svým klientům v současné době nabízejí. Dále jsou v práci rozebrány systémy plateb mobilním telefonem v rozvojových zemích, řeší se zde výchozí podmínky, problémy při zavádění systému a je zde zmíněn také projekt M-PESA jako příklad úspěšného systému. V další části se práce zabývá systémem plateb mobilem v zemích vyspělých, včetně vymezení podmínek a předpokladů pro to, aby se takové platby staly v moderních ekonomikách konkurencí pro platby hotovostní. V závěru práce jsou shrnuty hlavní rozdíly mezi systémy plateb v rozvojových a vyspělých zemích.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses