Sčítání lidu ve Spojených státech amerických - Váňová, Kateřina; Langhamrová, Jitka, 1958-; Kozelský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cíl bakalářské práce spočívá v podání uceleného obrazu o sčítání lidu v USA. Smyslem je tedy zaměření se na důvody jeho pořádání, dále na proces, historii a výsledky. Jednotlivé kapitoly mají teoretický charakter. První kapitola se zabývá důvody sčítání. S těmi úzce souvisí vznik samotného sčítání, jehož stručný přehled je popsán v další kapitole. Po historii navazuje vysvětlení, jak je sčítání realizováno v současné době. Nejdříve je popsána metoda sčítání, tj. jakým způsobem sčítání probíhá a další odstavce si kladou za cíl upřesnit, koho všeho se týká. Další část už poté představuje samotný postup sběru dat. Práce se zaobírá i sčítacím dotazníkem a krátce zmiňuje reklamní kampaň. Poslední kapitola je věnována hlavním výsledkům, které sčítání přineslo.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses