Metody hodnocení bank centrální bankou - Hampl, Richard; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá problematikou hodnocení bank. Hlavní část práce je zaměřena na analýzu a metody hodnocení bank, které působí na českém trhu, Českou národní bankou. V úvodní kapitole, která stručně popisuje obecnou strukturu banky, centrální banky a specifika českého bankovního sektoru, jsou vyjmenovány a také okrajově vymezeny metody hodnocení bank dalšími subjekty, které působí na finančních trzích a mají zájem banky hodnotit. Následující kapitola podrobně popisuje fungování dohledu v České republice a je rozdělena na dvě části -- top-down přístup (se zaměřením na problematiku zátěžových testů) a bottom-up přístup. Závěrečná kapitola nastiňuje některé vybrané legislativní změny a průběh výkonu dohledu v České republice v letech 2006 až 2011.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses