Analýza současné situace finančního poradenství v ČR - Pařízek, Vojtěch (2012)
Tato bakalářská práce "Analýza současné situace finančního poradenství v České republice" analyzuje minulou a současnou situaci oblasti finančního poradenství. Poukazuje na historický vývoj zprostředkovatelských činností a pojišťovnictví jako celku. Jedním z hlavních cílů této práce je zjistit, jak danou problematiku finančního poradenství chápe veřejnost a ověřit, jakým způsobem k ní přistupují drobní klienti. Cílem práce je také prozkoumat pravidla a regulatorní požadavky této problematiky a pokusit se zjistit, zda jsou tyto požadavky kvalitní a správné.