Optimalizace činnosti policejního okrsku řešená pomocí matematického modelování - Podlešák, Ondřej (2012)
Cílem této práce je optimalizovat činnost policejního okrsku za pomocí matematického modelování. Práce je rozdělena do třech kapitol. První se zabývá vymezením teorie grafů a teoretickým popisem dvou řešených úloh: Úlohy činského listonoše a úlohy obchodního cestujícího. Druhá kapitola popisuje tvorbu obecných modelů pro výpočet optimálního řešení dvou zmíněných úloh. Třetí kapitola poté aplikuje znalosti vypsané v prvních dvou kapitolách na praktický problém a získává řešení. Tímto řešením je optimální cesta pro policisty.