Optimalizace činnosti policejního okrsku řešená pomocí matematického modelování - Podlešák, Ondřej; Suchánková, Tereza; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je optimalizovat činnost policejního okrsku za pomocí matematického modelování. Práce je rozdělena do třech kapitol. První se zabývá vymezením teorie grafů a teoretickým popisem dvou řešených úloh: Úlohy činského listonoše a úlohy obchodního cestujícího. Druhá kapitola popisuje tvorbu obecných modelů pro výpočet optimálního řešení dvou zmíněných úloh. Třetí kapitola poté aplikuje znalosti vypsané v prvních dvou kapitolách na praktický problém a získává řešení. Tímto řešením je optimální cesta pro policisty.
Vedoucí práce: Tereza Suchánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses