Optimalizace v MS Excel - Brůna, Daniel; Chýna, Vladislav, 1974-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá popisem několika vybraných doplňků do programu MS Excel z pohledu uživatele a jejich následného porovnání za pomoci vicekriteriálního hodnocení variant. Optimalizace je v dnešním světě široce uplatňována na nejrůznější problémy od jednoduchých výrobních problémů až po složitější problémy, které se ale už dají bez použití programů na výpočet optimálního řešení jen stěží spočítat. Bez jejich využití by navíc výpočet zabral mnoho času. V této práci budou popisovány a hodnoceny doplňky pro aplikaci MS Excel, jelikož balíček MS Office je součástí většiny dnešních počítačů a většina uživatelů k němu má snadný přístup. K tomu nám poslouží několik kritérií jako cena produktu, jeho obtížnost ovládání a obtížnost jeho instalace, rychlost řešení a možnosti řešení rozsahu úlohy.
Vedoucí práce: Vladislav Chýna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses