Opatření přijímaná na podporu finančního sektoru v rámci Evropského plánu hospodářské obnovy - Pochman, Jiří (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá opatřeními přijímanými vládami členských států EU na podporu jejich finančních sektorů v letech 2008 -- 2010. Práce nejdříve rozebírá důvody vzniku evropských bankovních krizí a teoreticky popisuje hlavní typy opatření, která mohou být využita k podpoře finančních institucí a tím řešení bankovních nebo finančních krizí. Druhá část práce se zabývá detailnějším popisem opatření přijatých v EU a pravidly Evropské komise týkající se podmínek jejich poskytování. Závěrečná kapitola obsahuje analýzu opatření poskytnutých členskými státy EU se zaměřením na Irsko.