Porovnání výkonnosti profesionálních optimalizačních systémů - Rýdlová, Lenka; Jablonský, Josef, 1955-; Charvát, Karel, jr.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Úlohy lineárního programování jsou v praxi velmi rozsáhlé a k jejich řešení je zapotřebí profesionální optimalizační software. Nejčastěji se jedná o úlohy smíšeně celočíselného programování. Tyto úlohy musí být řešeny jinou než simplexovou metodou, i když z ní ostatní metody vycházejí. Podmínka celočíselnosti způsobí ztížení výpočtu a neúměrně prodlužuje výpočtový čas. Takovéto úlohy lze najít v elektronické knihovně MIPLIB. Slouží k testování optimalizačních systémů, kterých je celá řada. Mezi špičku na trhu patří programy CPLEX, Gurobi, Xpress a na naší škole používané LINGO. Moje práce se zabývá porovnáním výkonnosti těchto programů. Porovnání je prováděno na základě doby řešení a přesnosti vypočteného optimálního řešení.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses