Analýza demografických charakteristik nezaměstnaných v ČR - Bidrmanová, Zuzana; Miskolczi, Martina; Kozelský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Bakalářská práce se zabývá vývojem nezaměstnanosti z pohledu demografických charakteristik na českém trhu práce v letech 1999-2011. Cílem je zjistit pro jaké skupiny populace, vymezené podle pohlaví, věku a vzdělání, je nezaměstnanost charakteristická, aby bylo možné v závěru práce sestavit profil soudobého nezaměstnaného jedince pohybujícího se na českém trhu práce a ověřit, zda-li nezaměstnanost skutečně roste. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část zahrnuje základní vymezení trhu práce, nezaměstnanosti, druhů nezaměstnanosti, definici ukazatelů nezaměstnanosti a stručný popis vývoje nezaměstnanosti po roce 1990. Analytická část pak obsahuje samotné zkoumání nezaměstnanosti dle pohlaví, věkových skupin a vzdělanostní struktury, které je zároveň doprovázeno grafy. Z analýzy jasně vyplynulo, že nezaměstnanost postihuje častěji ženy ve věku nad 50 let, které mají střední odborné vzdělání s výučním listem.
Vedoucí práce: Martina Miskolczi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses