Sezónnost ve vybraných demografických časových řadách za posledních 10 let - Bezchlebová, Daniela; Šimpach, Ondřej; Bašta, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V dnešní době je patrný trend narůstajícího počtu dětí mimo manželství. Ovšem dnešní pojem manželství má úplně jiný význam než v minulosti. Běžnou alternativou manželství jsou nesezdaná soužití. Dokládá to i fakt, že až do konce 60. let byl podíl narozených dětí mimo manželství velmi nízký. Práce si klade za cíl analyzovat měsíční časové řady počtu živě narozených v manželství a mimo manželství v České republice za posledních deset let na základě vybraných socio-demografických charakteristik a prokázat nebo zamítnout statistickou významnost výskytu sezónní složky a dále ji kvantifkovat a modelovat.
Vedoucí práce: Ondřej Šimpach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses