Repo obchody - Urdzíková, Veronika (2012)
Bakalárska práca sa venuje transakcii spätného odkupu a trhu repo, popisuje a vymedzuje obsah a mechanizmus repo operácií a ich úlohu na peňažných trhoch. Hlavným cieľom je analyzovať repo sadzby a objemy repo obchodov na trhoch v Českej republike a Európskej únii, predovšetkým ich zmenu súvisiacu s dopadmi globálnej finančnej kríze a dlhovej kríze v Eurozóne. V závere dochádza k porovnaniu repo sadzieb a vyhodnoteniu dopadu finančných kríz na objem a využitie repo transakcií.