Daňové aspekty vybrané firmy - Toráč, Vladimír (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu daní a pojistného sociálního pojištění placených firmou HERAST, s.r.o. ve zdaňovacím období roku 2008, 2009 a 2010. První část práce obsahuje obecné informace o podniku, analyzuje jeho ekonomické aspekty, které mají vliv na výši daňového zatížení, a zkoumá finanční zdraví podniku z pohledu rentability. Samotným jádrem této bakalářské práce je její druhá část, která se zabývá analýzou daňového zatížení podniku a zároveň sleduje možné problémy při stanovení daní. Poslední kapitola je zaměřena na identifikaci a daňovou optimalizaci problematických míst zjištěných v předchozích kapitolách.