Rizika nedodržování daňové legislativy EU v ČR - Pech, Jan (2012)
Bakalářská práce se zabývá nedodržováním povinností v oblasti zdanění v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat rizika spojená s nedodržováním povinností, odhadnout jejich kvantifikaci a navrhnout řešení na jejich zmírnění nebo úplné omezení. První část práce pojednává obecně o evropském právu a o rizicích plynoucích z jeho nedodržování, čímž jsou uvedena teoretická východiska nutná pro aplikační část práce. V další části je popsán proces při nedodržování povinností a způsob stanovování sankcí. Poslední část je zaměřena konkrétně na Českou republiku, kdy jsou popsány dva již vyřešené případy nesplnění povinností a další tři právě probíhající. K nim jsou také odhadnuty sankce a navrhnuta řešení.