Rizika nedodržování daňové legislativy EU v ČR - Pech, Jan; Vančurová, Alena, 1957-; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá nedodržováním povinností v oblasti zdanění v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat rizika spojená s nedodržováním povinností, odhadnout jejich kvantifikaci a navrhnout řešení na jejich zmírnění nebo úplné omezení. První část práce pojednává obecně o evropském právu a o rizicích plynoucích z jeho nedodržování, čímž jsou uvedena teoretická východiska nutná pro aplikační část práce. V další části je popsán proces při nedodržování povinností a způsob stanovování sankcí. Poslední část je zaměřena konkrétně na Českou republiku, kdy jsou popsány dva již vyřešené případy nesplnění povinností a další tři právě probíhající. K nim jsou také odhadnuty sankce a navrhnuta řešení.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses