Operačné riziko a jeho riadenie - Sarvaš, Marcel (2012)
Táto bakalárska práca pojednáva o problematike operačného rizika so zameraním na vybrané problémy. Vysvetľuje základnú terminológiu z oblasti operačného rizika a jeho stručnú históriu. Zahŕňa pomerne rozšírené problémy súčasnosti spojené s danou témou -- pranie špinavých peňazí, insider trading a falšovanie kreditných kariet. Práca sa zaoberá situáciou ich vzniku, priebehu, ochrannými opatreniami voči nim a prináša najznámejšie prípady.