Bezpečnostní politika ve veřejném sektoru - Liška, Pavel (2012)
Bakalářská práce se zabývá oblastí bezpečnosti informací. Pravidla, směr a cíle bezpečnosti informací jsou definovány bezpečnostní politikou, která je hlavním tématem práce. Nejprve jsou vymezeny teoretické pojmy, zákonitosti a obecná fakta této oblasti. Následně je popsán aktuální stav bezpečnosti informací a bezpečnostních politik ve veřejném sektoru, konkrétně ve školních institucích a městských úřadech. Důležitou součástí je vymezení legislativního pohledu na bezpečnostní politiku obou oblastí veřejného sektoru této práce. Stanoveným cílem je určení obecných prvků politik na konkrétních získaných dokumentech, které jsou následně porovnány a určeny společné znaky a rozdíly.