Analýza nabídky hypotečních úvěrů v ČR - Čtrnáctová, Monika (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hypotečního úvěrování v České republice, přičemž hlavní pozornost je zaměřena na komparaci několika hypotečních úvěrů z pohledu klienta. První část práce popisuje základní znaky hypotečních úvěrů, problematiku státní podpory hypotečních úvěrů a proces hypotečního úvěrování. Druhá část práce se věnuje komentování vývoje hypotečního bankovnictví v posledních 20 letech s důrazem na důsledné osvětlení současné situace na trhu. Poslední částí této práce je komparativní analýza několika bankovních produktů, ze kterých je následně vybrána nejlepší možnost financování pro potenciálního klienta.