Změna rodinného chování obyvatel České republiky - Vacková, Veronika; Langhamrová, Jitka, 1958-; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V bakalářské práci zkoumám českou rodinu na základě demografických ukazatelů, a to v období od roku 1945 do roku 2010. Změna rodinného chování obyvatel České republiky se výrazně projevila po roce 1989. V teoretické části bakalářské práce vysvětluji jednotlivé zkoumané pojmy a historii české rodiny. V této části také popisuji historický vývoj v ČR od roku 1945 do současnosti pro lepší pochopení nastalých situací v demografii ČR. V analytické části jsem sledované období rozdělila na 3 části -- první období od roku 1945 do roku 1967, druhé období od roku 1968 do roku 1989, třetí období od roku 1990 do roku 2010. Pomocí grafů jsem znázornila vývoj jednotlivých demografických ukazatelů. Ve třetí části práce jsem shrnula sociální a ekonomické důsledky změn v rodinném chování českého obyvatelstva. V této části jsem se také zaměřila na naznačení očekávaného vývoje ukazatelů ovlivňujících rodinné chování obyvatel.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses