Analýza životného poistenia v SR - Trebuľa, Michal; Gruber, Petr, 1948-; Burešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Daná bakalárska práca sa upriamuje na aktuálnu situáciu na slovenskom poistnom trhu životného poistenia a približuje čitateľovi hlbšiu analýzu vybraných poistných produktov investičného a kapitálového životného poistenia vybraných poisťovní spolu s možnosťami pripoistenia. V prvej obecnej časti sa zameriava na všeobecnú charakteristiku a dôvody pre uzavretie životného poistenia. Následne práca pokračuje historickým priblížením poistenia ako takého a postupne sa snaží v ďalších častiach priblížiť a charakterizovať slovenský poistný trh. Praktická časť začína výberom štyroch najväčších poskytovateľov poistenia so zastúpením na slovenskom poistnom trhu a snaží sa typizovať a zovšeobecniť slovenskú ponuku a pomery. Práca následne porovnáva a hlbšie analyzuje vybrané poistné produkty kapitálového a investičného životného poistenia a pomáha čitateľovi zhodnotiť výhody a nevýhody určitého typu životného poistenia spolu s rôznymi druhmi úrazového a nemocenského pripoistenia. K záveru práca vrcholí uvedením modelového príkladu fiktívneho klienta pre zdôraznenie výhodnosti či nevýhodnosti daného typu životného poistenia spolu s odporúčaním, kde sa v súčasnosti najviac oplatí uzavrieť životnú poistku.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses