DPH u přeshraničních plnění v rámci jednotného trhu - Jánková, Vendula (2012)
Cílem této práce je analyzovat důsledky alternativ principu země spotřeby na současný režim DPH v České republice. Po úvodu následuje kapitola věnovaná vývoji a harmonizaci DPH v Evropské unii a v České republice. Druhá kapitola pojednává o současném systému DPH v ČR se zaměřením na pohyb zboží a služeb v rámci jednotného trhu Evropské unie. Třetí kapitola je věnována veřejné diskuzi o budoucnosti DPH v dokumentu pod názvem "Zelená kniha", s důrazem na alternativy zdanění na základě principu země spotřeby. V této kapitole dále analyzuji možné důsledky těchto alternativ pro případ, že by jedna z nich byla přijata.