DPH u přeshraničních plnění v rámci jednotného trhu - Jánková, Vendula; Kučerová, Zuzana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce je analyzovat důsledky alternativ principu země spotřeby na současný režim DPH v České republice. Po úvodu následuje kapitola věnovaná vývoji a harmonizaci DPH v Evropské unii a v České republice. Druhá kapitola pojednává o současném systému DPH v ČR se zaměřením na pohyb zboží a služeb v rámci jednotného trhu Evropské unie. Třetí kapitola je věnována veřejné diskuzi o budoucnosti DPH v dokumentu pod názvem "Zelená kniha", s důrazem na alternativy zdanění na základě principu země spotřeby. V této kapitole dále analyzuji možné důsledky těchto alternativ pro případ, že by jedna z nich byla přijata.
Vedoucí práce: Zuzana Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses