Potenciál využití brownfieldů podél vlakových tratí na území hl.m. Prahy - Čermák, Martin (2012)
Bakalářská práce se zabývá definicí fenoménu brownfields a jeho dělením dle různých kritérií. Dále se věnuje možnostem financování brownfields z veřejných finančních prostředků ČR nebo z fondů Evropské unie. Velká část práce analyzuje rozvojové území drážního brownfieldu na rozhraní pražských Strašnic a Vršovic, jeho historii, dochované stavby, legislativní vztahy k nemovitostem a budoucí rozvoj území.