Uplatnění absolventů vysokých škol na trhu práce v České Republice v letech 2007-2011 - Grubnerová, Kateřina (2012)
Práce pojednává o problematice uplatnění absolventů českých veřejných a soukromých vysokých škol v letech 2007-2011. Analýza uplatnitelnosti má ukázat, zda je nezaměstnanost absolventů veřejných vysokých škol nižší, než nezaměstnanost absolventů soukromých vysokých škol. Práce nejprve definuje základní pojmy z oblasti trhu práce a pojmy týkající se vysokých škol, aby potom v praktické části mohlo být toto prostředí přímo analyzováno. Analýza podává také přehled o dalších aspektech, které uplatnění absolventů vysokých škol ovlivňují, kromě již zmíněné vystudované vysoké školy.