Význam public relations pro Ministerstvo financí České republiky - Křivánková, Zuzana (2012)
Cílem bakalářské práce bylo potvrdit či vyvrátit hypotézu o tom, zda jsou PR aktivity relations pro státní správu,konkrétně Ministerstvo financí České republiky, skutečně nutností a objasnit pak jejich význam. Teoretická část je zaměřená na vymezení pojmů týkajících se obecně public relations a poté public relations ve státní správě. Praktická část je věnována nejdříve popsání činnosti oddělení Komunikace MF ČR, jež zajišťuje ministerstvu PR aktivity, a poté dotazníkovému šetření a analýze jeho výsledků. Práce je zaměřená převážně na funkce PR aktivit ve státní správě, které jsou předpokladem fungování moderní demokratické společnosti, neboť vláda se musí zodpovídat občanům ze své činnosti. Výsledkem této práce je tvrzení, že public relations pro MF ČR skutečně nutné jsou.