Řízení rizik IT ve státní správě - Ambrož, Ondřej; Veber, Jaromír; Drtil, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku řízení bezpečnostních rizik informačních technologií. Řízení rizik je uceleným procesem, jehož hlavní částí je analýza rizik. Na analýzu rizik je kladen největší důraz v této práci. Nejprve je ve zkratce představena historie řízení rizik a historie bezpečnosti informací. Následuje vymezení základních pojmů a teoretických součástí systému řízení rizik. Důležitou částí této práce je vymezení státní správy a některých jejích specifik. V rámci praktické části je popsán aktuální stav IT v organizaci státní správy a následně je provedena analýza rizik bezpečnosti informací v této organizaci a jsou navržena opatření snižující identifikovaná rizika.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses