Emise a obchody s krátkodobými cennými papíry - Havrdová, Petra; Radová, Jarmila; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodem a emisí pokladničních poukázek. První a nejdelší část této práce je věnovaná státním pokladničním poukázkám - jejich emisi, primárnímu a sekundárnímu prodeji. Ve druhé části jsou popsány poukázky České národní banky, důvody k jejich emisi a množství emitovaných poukázek ve vybraném období. Třetí část se věnuje měnové politice a jejímu vztahu k státním pokladničním poukázkám a poukázkám České národní banky. Poslední část se věnuje Systému krátkodobých dluhopisů, který zajišťuje samostatnou evidenci cenných papírů a vypořádací systém obchodů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses