Porovnání podmínek pro získání úvěru ze stavebního spoření - Procházka, Martin; Kielar, Petr, 1965-; Noha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Ve své bakalářské práci nazvané Porovnání podmínek pro získání úvěru ze stavebního spoření se primárně zabývám otázkou, zda existují podstatnější rozdíly v podmínkách, které klient pro získání úvěru musí splnit. Za tímto účelem provedu porovnání náročnosti splnění těchto podmínek u tarifů, které jsou v současnosti stavebními spořitelnami na českém trhu nabízeny. Jednotlivé tarify stavebních spořitelen rovněž srovnám podle jejich SKLV. V první části se zaměřím na obecné představení stavebního spoření a pokusím se zdůraznit jeho specifika. Následně se blíže podívám na podmínky pro získání úvěru ze stavebního spoření a vymezím pojmy, které budu v další části práce používat. Rovněž představím tarify a typy klientů, které k porovnání použiji. V další části práce provedu vlastní porovnání tarifů a to jednak z hlediska podmínek pro získání úvěru, ale také podle výše SKLV. Dospěl jsem k závěru, že jednotlivé tarify se od sebe značně liší zejména tím, že jsou optimálně nastaveny na různé výše měsíčních úložek a splnění podmínek u nich potrvá různou dobu. Klienti by si tedy měli ujasnit své preference a možnosti a podle nich si vybrat tarif, který jim nejlépe vyhovuje.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses