Dlouhodobý vývoj ukazatelů kvality života v rozvojových zemích - Zahradníčková, Jana; Čabla, Adam, 1985-; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je zjistit, zda se kvalita ţivota v rozvojových zemích za poslední desítky let zvýšila. Práce je zaloţena na vlastních výpočtech modelování trendu časových řad ukazatelů z databáze Světové banky a dotýká se většiny hlavních problémů charakteristických pro rozvojové země, tedy vysoké míry úmrtnosti, chudoby, korupce a mnohé další. V první části jsou vybrány země ze tří světadílů a charakterizovány indikátory z oboru demografie, ekonomie a sociologie, za pomoci kterých bude provedena analýza. Dále jsou popsány data a metody práce. V druhé části je modelován trend časových řad vybraných indikátorů, coţ umoţňuje porovnání ukazatelů v prostoru a v čase.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses