Modelovanie zahraničného obchodu Českej republiky - Chocholáček, Ján (2012)
Cieľom bakalárskej práce je vytvorenie ekonometrických modelov zahraničného obchodu Českej republiky do vybraných krajín a na základe týchto modelov urobiť predikciu ex post exportu Českej republiky do týchto krajín. V teoretickej časti je opísané fungovanie a vzťahy v zahraničnom obchode. Hlavnou náplňou teoretickej časti bude popis ekonometrickej teórie, ktorá bude využitá v praktickej časti. Praktická časť je zameraná na odhad ekonometrického modelu exportu Českej republiky do vybraných krajín a následná verifikácia a testovanie výsledkov. V závere, na základe výsledkov týchto modelov, bude urobená ex post predikcia českého exportu do vybraných krajín.