Modelovanie zahraničného obchodu Českej republiky - Chocholáček, Ján; Školuda, Václav; Fíglová, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cieľom bakalárskej práce je vytvorenie ekonometrických modelov zahraničného obchodu Českej republiky do vybraných krajín a na základe týchto modelov urobiť predikciu ex post exportu Českej republiky do týchto krajín. V teoretickej časti je opísané fungovanie a vzťahy v zahraničnom obchode. Hlavnou náplňou teoretickej časti bude popis ekonometrickej teórie, ktorá bude využitá v praktickej časti. Praktická časť je zameraná na odhad ekonometrického modelu exportu Českej republiky do vybraných krajín a následná verifikácia a testovanie výsledkov. V závere, na základe výsledkov týchto modelov, bude urobená ex post predikcia českého exportu do vybraných krajín.
Vedoucí práce: Václav Školuda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses