Analýza závislosti mezi spotřebou alkoholu a výší spotřební daně - Voráč, Michal; Dlouhý, Martin, 1970-; Princ, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce si vzala za cíl prozkoumat závislost spotřeby alkoholu na příslušné výši spotřební daně. Po představení alkoholu jako takového jsme načrtli možnosti ekonometrie a v následující fázi jsme se zabývali stavbou a odhadováním regresních modelů. Podařilo se nám uspokojivě vysvětlit spotřebu vína v závislosti na spotřební dani a výši HDP, a dále změnu spotřeby tvrdého alkoholu v reakci na změnu spotřební daně. Vyvodili jsme závěr, že především u tvrdého alkoholu lze spotřebu prostřednictvím spotřebních daní ovlivňovat.
Vedoucí práce: Martin Dlouhý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses