Aplikace rakouské teorie hospodářského cyklu na asijskou krizi v 90. letech 20. století - Berka, Jan; Pfeifer, Lukáš; Czesaný, Slavoj, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce je ověřit hypotézu, že rakouská teorie hospodářského cyklu dokáže vysvětlit vznik asijské ekonomické krize v 90. letech 20. století. Teoretická část je zaměřená na představení rakouské metodologie a dále pak na vysvětlení rakouské teorie hospodářského cyklu. Praktická část nejprve popisuje pohled mainstreamové ekonomie na problematiku asijské krize společně se záchrannými opatřeními ze strany Mezinárodního měnového fondu. V aplikační sekci praktické části je využita rakouská teorie hospodářského cyklu jako předloha k vysvětlení vzniku ekonomického poklesu jihovýchodních asijských zemí v konfrontaci s reálnými daty. Na základě této analýzy je interpretován závěr potvrzující zkoumanou hypotézu.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses