Tvorba akciového portfolia na základě vybraných ukazatelů - Uher, Tomáš (2012)
Diplomová práce se zabývá tvorbou akciového portfolia na základě vybraných ukazatelů. Po úvodu se věnuji typologii portfolií a přístupům k tvorbě portfolia. Další část je zaměřena na analýzu regionů a odvětví. Ve třetí kapitole se věnuji popisu ukazatelů, které použiji pro výběr konkrétních akcií. V poslední kapitole se zaměřuji na konstrukci dvou portfolií -- tj. amerického a evropského. Ty jsou konstruovány na základě praktické aplikace přístupu k tvorbě portfolia, kterou popisuji v předešlých kapitolách.