Perspektivy kategorizace SaaS aplikací - Moravec, Martin; Burkoň, Lukáš; Žamberský, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Hlavním přínosem práce je shrnutí a představení doporučených postupů při návrhu a tvorbě kategorizace SaaS služeb, agregující prvky současných řešení a autorovy vlastní návrhy na jejich obohacení. Za vedlejší přínos lze označit vytvoření konkrétní kategorizace a na ní založeného ilustrativního katalogu služeb usnadňujících překonávání skupin studijních problémů a překážek při průchodu bakalářským studijním programem Informatika na FIS VŠE. Práce se sestává ze šesti kapitol rozdělených do dvou hlavních částí. Úvodní dvě kapitoly první, teoretické části, jsou věnovány vymezení a popisu problematiky spolu s představením samotného pojmu SaaS a jeho silných i slabých stránek. Ve třetí kapitole jsou popsány současné přístupy k tematice. Následuje popis a analýza dostupných řešení problému. Další kapitola je věnována doporučeným postupům a přístupům při návrhu a tvorbě každé nové kategorizace. V posledních dvou kapitolách tvořících druhou, praktickou část, autor nabízí příklad konkrétní specifické kategorizace založené na základě poznatků získaných v předchozích kapitolách a poskytuje důkaz o užitečnosti a použitelnosti takové dílčí kategorizace tím, že vytvořil a naplnil touto kategorizací řízený katalog službami, které do katalogu tematicky zapadají. Závěr se věnuje shrnutí základních poznatků získaných v průběhu práce a výhledu do budoucnosti oboru.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses