Analýza trhu podnikových informačních systémů - Filip, Jan; Kunstová, Renata, 1962-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce je zaměřena na trh podnikových informačních systémů a porovnává vývoj českého a světového trhu. Vymezuje nejdůležitější firmy na tomto trhu. Vzhledem k tomu, že nejméně saturováno podnikovými informačními systémy je prostředí malých firem, je hledisko malých firem v práci zdůrazněno. Hlavním cílem je provedení analýzy českého trhu s důrazem na produkty určené především malým firmám, které uvažují o koupi informačního systému. V práci jsou zpracována data z různých informačních zdrojů a zároveň je provedeno testování tří standardně nabízených systémů. Právě vyhodnocení tří standardních produktů na trhu by mohlo ozřejmit, zda jsou na trhu produkty vhodné pro malé firmy a zda je firmy budou schopny efektivně využít. V první části jsou v úvodu představena východiska práce. V druhé části jsou vymezeny základní pojmy týkající se informačních systémů. V třetí části práce je představen světový a český trh z hlediska jeho vývoje a rozdělení trhu mezi dodavatele typových podnikových informačních systémů. Ve čtvrté kapitole jsou porovnány produkty Helios red, ABRA G1 a Altus Vario z pohledu malé firmy. Tyto produkty -- řešení českých firem -- jsou vyhodnoceny z hlediska vhodnosti pro malé firmy. V páté části je závěr, který obsahuje shrnutí zkoumané problematiky.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses