Dopady legislativních změn na příjmy malých obcí - Brožová, Jitka; Sedmihradská, Lucie; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou legislativních změn, které ovlivňují příjmy obcí ze sdílených daní, příjem z daně z nemovitosti a příjmy z místních poplatků. Teoretická část popisuje základní pojmový aparát a charakterizuje změny, ke kterým došlo v zákoně o rozpočtovém určení daní s účinností od 1. 1. 2008, v zákoně o dani z nemovitosti s účinností od 1. 1. 2008, 1. 1. 2009 a 1. 1. 2010 a v zákoně o místních poplatcích s účinností od 1. 1. 2010. Praktická část analyzuje dopady legislativních změn výše uvedených zákonů na daňové příjmy tří vybraných obcí. Poslední část komparuje daňové příjmy mezi obcemi a sumarizuje názory představitelů obcí. Z analýzy je patrné, že u všech zmíněných obcí došlo k navýšení daňových příjmů od roku 2008 a postupnému navyšování příjmů z daně z nemovitosti.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses