Management vojenských historických památek - jejich postavení, využití a financování v Česku - Vomočilová, Eliška (2012)
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je popsat ekonomickou situaci muzea Hanička, popsat finanční stránky muzea a navrhnout potenciální řešení problémů. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První teoretická a historická popisuje všeobecně čs. opevnění, včetně popisu politické a hospodářské situace ve 30. letech a popisu muzea Hanička. V druhé části je aplikovaná horizontální analýza na výkazy zisků a ztrát a návrhy řešení. V závěru je pak shrnutí daného problému.