Vliv nastavení daňového a pojistného systému na rozhodování jednotlivců a firem mezi zaměstnáním a podnikáním - Rýdlová, Lada; Tepperová, Jana; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá dopady nastavení daňového a pojistného systému na rozhodování jednotlivce a firem mezi zaměstnáním a podnikáním. Cílem práce je kvantifikace daňových a pojistných odvodů závislé a nezávislé činnosti. Práce nejprve seznamuje s rešerší k dané problematice a definuje důležité pojmy. Následně jsou podle legislativních norem uceleny poznatky nutné k výpočtům. V praktické části jsou provedeny kalkulace na typových poplatnících rozdělených do tří úrovní podle výše příjmů. Pro porovnání velikosti zatížení všemi daňovými a pojistnými odvody je nejprve srovnávána hrubá mzda zaměstnance se ziskem podnikatele a následně hrubá mzda zaměstnance s příjmy podnikatele.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses