Digitální zpracování mzdových dokladů v souladu s německou legislativou - Žižka, Jakub (2012)
Bakalářská práce se zabývá archivací emailové komunikace s přiloženými účetními podklady ve společnosti ADP Employer Services. Uvádí klíčové požadavky německé legislativy, které je potřeba dodržovat a dále popis produktu JobRouter, který je v souvislosti s archivací používán. Cílem bakalářské práce byl detailní popis všech procesů týkající se digitální archivace mzdových dokladů. Dalším cílem byl popis klíčových aspektů německé legislativy, které musejí být v systému JobRouter zohledněny. Všechny tyto aspekty musely být zohledněny z pohledu společnosti ADP a z pohledu zákazníka. Práce je rozdělena do pěti částí. V prvních části je popsáno působení autora ve společnosti ADP a je zde dále rozvedena struktura práce. V druhé části je detailně popsáno prostředí společnosti ADP. Třetí část se zaobírá všemi zákony, normami a pravidly, které je potřeba zohledňovat při problematice zpracování mezd. Ve čtvrté části je detailně zmíněno zavedení systému JobRouter včetně procesní analýzy. V poslední části se nachází zhodnocení zavádění systému JobRouter a jeho součinnost se zohledněnými zákony. Přínosem bakalářské práce je popsání aktuálního stavu archivace mzdových dokladů ve společnosti ADP. Zmapování a popsání všech potřebných zákonů pro zavedení nového systému JobRouter a jejich napasování na zavedený systém.