Business Demography - základní přístupy, metodologie a výsledky - Pábl, Radim; Svoboda, Libor; Kleňhová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Hlavním cílem této práce je poskytnout základní informace o strukturálních ukazatelích v oblasti tzv. Business Demography, která patří do oblasti specifických statistických srovnání prováděných Eurostatem. Práce se zabývá tím, co je vlastně Business Demography, k čemu slouží a jak se využívá. V další části práce se zaměříme z jakých dat pro svou analýzu Business Demography vychází a budeme se zaměřovat na vymezení populace aktivních podniků a dále na typologii projektu Business Demography. Především si budeme definovat pojmy jako "smrt", "narození" a "přežití" podniků. V poslední části se podíváme na příklady možných aplikací výsledků a to jak ve světě, tak i v České republice.
Vedoucí práce: Libor Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses