Analýza webových stránek e-shopu s elektronikou - Šíma, Petr (2012)
Tato práce se zabývá analýzou českých a zahraničních e-shopů zaměřených na prodej elektroniky a počítačů. Práce se bude zaměřovat především na uživatelské testování použitelnosti, avšak v oblasti auditu budou také analyzovány přístupnost, optimalizace pro vyhledávače a technické zpracování stránek. Tato bakalářská práce bude rozdělena do dvou hlavních částí. V první částí budou představeny teoretické základy auditu, kde budou rozebrány základní praktiky a zásady používané v těchto oborech. V druhé části budou rozepsána jednotlivá kritéria auditu a bude zde také prezentován zkoumaný vzorek. Poté bude následovat vlastní audit, který se skládá z vyhodnocení uživatelských testů a tabulka vyhodnocení jednotlivých kritérií. Na konci práce budou uvedena doporučení pro auditované stránky.