Implementace projektové kanceláře - Klouček, Ondřej (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem projektu implementace projektové kanceláře ve společnosti ISP. Cílem této práce je popsat zavedení projektové kanceláře do společnosti, porovnat reálné nasazení s teoretickými znalostmi a doporučeními a následně navrhnout možná doporučení pro zlepšení. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První teoretická část se zabývá projektovým řízením a projektovou kanceláří. Druhá část popisuje a analyzuje reálné nasazení projektové kanceláře v soukromé společnosti. Jsou zde popsány důvody pro volbu projektové kanceláře, problémy s tímto projektem spojené a přínosy tohoto řešení. Dále jsou zde uvedena má doporučení k zavedení či k zlepšení, které by mohly pomoci naplnit dlouhodobé cíle projektové kanceláře, které jsem v práci také navrhl. Při tvorbě práce jsem vycházel z přímých zkušenosti získaných při práci na projektu a ze studia dostupných materiálů.