Vývoj projektového řízení a vybraných metodik - Tomčová, Lucie (2012)
Bakalářská práce se zabývá vývojem projektového řízení a poskytuje pohled na vybrané metodiky používané při řízení projektů. Práce je rozdělena dle jednotlivých cílů do třech dílčích částí. V první se zabývá samotným vývojem projektového řízení a v závěru nabízí přehlednou časovou osu vývoje. Druhá část je zaměřena na přínos informačních technologií do projektového řízení. Třetí část představuje vybrané metodiky používané pro řízení projektů a seznamuje s jejich vývojem. V závěru této části jsou shrnuty rozdílné a společné rysy vývoje metodik. Hlavním přínosem práce je nový pohled na celkový vývoj projektového řízení s orientací na přínos informačních technologií a detailním zaměřením na metodiky řízení projektů.