Finanční analýza společnosti VUAB Pharma, a. s. - Zmelíková, Tereza (2012)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza společnosti VUAB Pharma, a. s." je vyhodnocení finanční situace zvoleného podniku. Analýza je zpracována z pohledu externího uživatele pro účetní období 2006 až 2011. V metodické části jsou uvedeny ukazatele finanční analýzy, které jsou poté v praktické části zkoumány u samotného podniku. Finanční analýza zahrnuje vertikální a horizontální analýzu, analýzu poměrových ukazatelů, zlatých pravidel a ekonomické přidané hodnoty. Dále se tato práce věnuje také hodnocení firmy na základě bonitních a bankrotních modelů a normálových rovnic. Závěrem jsou hodnoty podniku porovnány s hodnotami celého odvětví a je posouzeno jeho celkové finanční zdraví.