Moderní knihovnické budovy, proměny českých knihoven a jejich role v současné společnosti - Sedláčková, Lucie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Richter, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá veřejnými knihovnami jako kulturními a vzdělávacími institucemi, které prošly během 20. století mimořádnými proměnami své funkce, včetně jejího legislativního zakotvení. Současně se měnila také architektonická podoba knihoven. V současné době knihovny plní mimo své primární úlohy (uchovávání a zpřístupňování dokumentů) také množství doplňkových funkcí, moderní knihovnické budovy se proto stávají multifunkčními kulturními a společenskými centry s významem pro celé místo či region. Praktická část práce je zaměřena na město Hradec Králové. To dlouhodobě vyniká vysokou hladinou enkulturace obyvatel, což úzce souvisí i s úrovní zdejších knihovnických služeb. Práce popisuje probíhající rekonstrukci bývalé továrny Vertex v Hradci Králové na novou budovu městské knihovny -- Centrum celoživotního vzdělávání.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses